mandag den 13. oktober 2014

Øllebrød med hvidtøl


3-4 personer

500 g mørkt rugbrød (eller med kerner)
ca 7 dl vand
2 hvidtøl (nisseøl)
1/2 dl blandet frugtsaft (ikke opblandet med vand)
100 g farin
70 g sukker
Kold mælk eller flødeskum



Bræk brødet i små stykker, kom det i en skål
Hæld vand, saft,øl, farin og sukker over
Lad stå i blød til næstedag
Kog grøden op, rør eller pisk brødet ud
Lad koge ved svag varme i ca 1 time, til grøden er blank
Rør jævnligt så grøden ikke brænder på, tilsæt mere vand hvis grøden bliver for tyk
Smag evt til med mere farin
Spis grøden mad kold mælk eller flødeskum


Tips: En god måde at få brugt rugbrødsrester og endeskorper. Brug gerne en stavblender istedet for et piskeris, så er det nemmere at få klumperne ud.
Prøv osse til tilsætte lidt økologisk appelsinskal eller citronskal under kogning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar