lørdag den 11. oktober 2014

Kylling på persillebund

3-4 personer

1 hel kylling ca 1300g
1 håndfuld frisk persille (eller 3spsk frossen)
1/2 håndfuld frisk oregano (eller 1 spsk tørret)
6-8 fed hvidløg i skiver
olie
salt, peber

Forvarm ovnen ved 190°
Kyllingen deles på langs i to( Skær ned gennem brystben, derefter langs rygben)
Fjern evt urenheder
Del de to halvdele i to ( skær der hvor lår og bryst deler)
Krydderurterne skylles og fordeles i et ildfast fad
Drys hvidløg over
Læg kyllingestykkerne i fadet
Pensel kyllingen med olie og drys salt og peber over
Hæld vand ved, så det dækker krydderurterne
Sæt fadet i ovnen ved 200° ca 45 min
Er skindet ikke sprødt skru evt op for temp de sidste 10 min
Si skyen fra til sauce
Sauce:
Ca 4dl stegesky/vand
ca 25g olie
ca 2 spsk mel
ca 1/2 hønsebouillonterning
evt lidt fløde
kulør, salt
1 knivspids sukker


Olien røres med mel  til en "smørbolle"
Hæld  skyen i en gryde, pisk "smørbollen" ud i skyen
Tilsæt kulør
Lad koge et par min
Smag til med salt, sukker og evt fløde

Tips: er der kylling i overskud, så pil kødet af og brug det i burgerboller eller i en kold eller varm pastaret


Ingen kommentarer:

Send en kommentar