tirsdag den 14. oktober 2014

Hønsekødssuppe

3-4 personer
Grundsuppe:
1 hel kylling eller suppehøne ca 1400g
1 oksekraftben
ca 200g selleri i stykker
2-3 gulerødder
1-2 persillerod
1 porre
evt suppevisk ( top fra selleri,porre og persillerod bundet sammen med en snor)
ca 1spsk salt

Skyl kyllingen/hønen i koldt vand, se efter urenheder indeni
Læg kyllingen/hønen og oksebenet i i gryde dæk med vand
Kog op , fjern skummet
Tilsæt grøntsager, suppevisk og salt
Kog videre under låg ved svag varme i 1,5-2 timer
Tjek med en gaffel at låret let løsner sig (så er kyllingen mør)
Tag kyllingen op
Tag grøntsagerne op
Læg et viskestykke i en si og si suppen



Hæld ca 2L grundsuppe i en gryde
Tilsæt 1-2 gulerødder,1 persillerod  og ca 100g selleri i tern
Tilsæt 1 porrer i tynde strimler (brug den lyse del af porren)
Kog grøntsagerne møre i suppen
Smag suppen til med salt
Hæld ca 500-600g kødboller og melboller i suppen
Varm suppen op til kogepunktet, må ikke koge, når bollerne kommer op til overfladen er de varme
Spis et godt stykke brød til

Tips: Kyllingkødet pilles af benene, skindet kasseres.Kødet kan bruges til tarteletter, ekstra grundsuppe anvendes til  fx høns i asparges. Grøntsagerne fra kogningen kan blendes og blandes med grundsuppe, tilsæt friske grøntsager i tynde strimler lidt fløde og kog mør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar