søndag den 28. september 2014

Frikadeller


3-4 personer

400 g hakket svinekød
20 g havregryn
20 g hvedemel
1 æg
40 g fintrevet løg
ca 2 dl mælk
10 g salt
ca 1/2 tsk peber


Rør kødet med salt
Tilsæt havregryn, mel, løg, æg og peber
Rør farsen sammen 
Tilsæt mælk lidt ad gangen
Lad farsen stå  i køleskab ca 1 time
Rør evt mere mælk i
Smelt fedtstof på stegepanden
Form med en ske dyppet i vand frikadellerne ( så hænger farsen ikke fast i skeen)
Steg dem gyldne på stegepanden  ca 10 min

Frikadellerne kan også brunes på panden 
Frikadellerne lægges i et ildfast fad og steges færdig i ovnen 150° i ca 30 min

Kan spises med: Kartoffelsalat, stuvet hvidkål eller kartofler, brun sovs og gulerodsråkost

Ingen kommentarer:

Send en kommentar