8 stk
25 g gær
1 dl cremefraiche
2,5 dl vand
1 tsk salt
1/2 tsk sukker
3 spsk olivenolie
ca 100 g fuldkornspeltmel
ca 250 g hvedemel
sesamfrø
Varm vand og cremefraiche op til ca 30°(eller brug varmt vand fra hanen og bland med cremefraiche)
Kom gæren i en røreskål , tilsæt væsken og rør ud
Tilsæt salt, sukker og olie
Tilsæt grovmel rør ud
Tilsæt hvedemel (hold lidt tilbage)
Dejen rør/slå dejen sammen, rør ca 5-8 min
Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse
Tag dejen ud på et meldrysset bord, ælt den godt igennen, tilsæt evt mere mel
Del dejen i 8 stykker, form dem til flade boller
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir
Pensel bollerne med vand og drys med sesamfrø
Lad bollerne efterhæve ca 30 min
Bag burgerbollerne midt i ovnen ved 200° ca 15 min til de er gyldne
25 g gær
1 dl cremefraiche
2,5 dl vand
1 tsk salt
1/2 tsk sukker
3 spsk olivenolie
ca 100 g fuldkornspeltmel
ca 250 g hvedemel
sesamfrø
Varm vand og cremefraiche op til ca 30°(eller brug varmt vand fra hanen og bland med cremefraiche)
Kom gæren i en røreskål , tilsæt væsken og rør ud
Tilsæt salt, sukker og olie
Tilsæt grovmel rør ud
Tilsæt hvedemel (hold lidt tilbage)
Dejen rør/slå dejen sammen, rør ca 5-8 min
Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse
Tag dejen ud på et meldrysset bord, ælt den godt igennen, tilsæt evt mere mel
Del dejen i 8 stykker, form dem til flade boller
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir
Pensel bollerne med vand og drys med sesamfrø
Lad bollerne efterhæve ca 30 min
Bag burgerbollerne midt i ovnen ved 200° ca 15 min til de er gyldne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar