fredag den 19. september 2014

Lun pæretærte


4-5 personer 

160 g smør
250 g hvedemel
130 g sukker
1 tsk vanillesukker
1æg
1 spsk vand
1 dåse pærer i halve (6-8 stk)



Smuler smørret i melet
Bland sukker og vanille i
Ælt dejen sammen med vand og æg
Læg dejen i køleskab mindst 1 time
Hæld pærerne op i en sigte til afdrypning
Smør en tærteform(ca 23-25cm i diameter)
Del dejen i to
Rul begge dele ud til en rund plade der passer til tærteformen
Læg den ene plade i formen, pres dejen op langs kanten
Læg pærerne med den buede side opad,  ned i formen
Læg den anden plade dej over pærerne, tryk til i kanten
Pensel tærten med vand, drys med perlesukker
Bages ved 180° ca 40 min til den er gylden
Spises lun med flødeskum

Ingen kommentarer:

Send en kommentar