mandag den 22. september 2014

Forloren hare


3-4 personer

250 g hakket svinekød
250 g hakket oksekød
1-2 æg
ca 1 dl rasp (eller havregryn)
1 fint revet løg
ca 2 tsk salt
1/4 tsk peber
ca 1 dl fløde eller mælk
ca 8 tynde skiver bacon
1/2 l mælk

kulør
evt vand og oksebouillon
ribsgele
mel jævning ( mel ud rørt i koldt vand)


Ovnen forvarmes  ved 250°
Kødet røres med æg,rasp,salt,peber,løg og fløde
Farsen formes til en tyk pølse, og lægges i et smurt ildfast fad
Bacon skiverne lægges over farsbrødet
"Haren" brunes i ovnen ved 250° i ca 15 min
Mælken hældes over, og haren steges videre ved 170° ca 40 min
Skyen sies fra til sovs
Sovs:
Sky fra "haren" , til sæt evt vand til passende mængde
Kog sovsen op
Pisk meljævning i til passende tykkelse
Tilsæt kulør
Smag til med salt, peber og ribsgele
Skær " haren" i skiver
Kan serveres med kogte kartofler, brunede kartofler, ribsgele, tyttebær eller rødkålssalat




Ingen kommentarer:

Send en kommentar