lørdag den 20. september 2014

Boller i karry


3-4 personer
Løse ris
1 portion frikadellefars

Kog vand og lidt salt op 
Form kødboller af farsen med en ske til ønsket størrelse
Kom dem i kogevandet
Hold vandet på kogepunktet
Kødbollerne er færdige når de kommer op til overfladen
Lad dem stå og trække i vandet mens karrysovsen laves

Karrysovs
50 g margarine eller smør (erstat evt noget af fedtstoffet med olie)
4 spsk hvedemel
ca 4 dl mælk
ca 3 dl kogevand fra kødbollerne
ca 1/2 spsk karry(eller efter smag)
salt, peber
1/2 tsk sukker
1/2 oksebouillonterning 


Smelt fedtstoffet
Tilsæt karry og steg kort
Tilsæt mel og bouillon, pisk ud
Tilsæt kogevand og mælk ad flere gange til passende konsistens
Sovsen skal koge op efter hver tilsætning af væske
Smag til med salt, peber og sukker
Mangler der karry, rør lidt ud i vand og tilsæt
Tag kødbollerne op af kogevandet og kom dem op i sovsen
Kog risene efter anvisning på pakken

Ingen kommentarer:

Send en kommentar